Met een circus en high tea vierden we ons 10-jarig jubileum uitbundig

Een prachtig feest was de viering van ons 10-jarig jubileum. We zagen op het evenementerrein van Best een circus met een indrukwekkende acrobaat in de nok van het circus, een jongleur die jongleerde met z'n voeten, een man die een stapel van zeven stoelen op zijn kin liet balanceren, een jolige clown die kon goochelen met flessen, konijnen en kippen, muzikanten met vrolijke circusmuziek. en nog veel meer. Iedereen genoot ten volle. En daarna ook van een heerlijke high tea in Prinsenhof met allerlei lekkere hapjes en liflafjes, die onze tongen streelden. De vrolijke muzikanten Bach en Brocolli liepen zingend en musiceerend van tafel naar tafel en zongen liedjes die ons van vroeger zo bekend in de oren klonken. Een verrasend mooi uitje in Best werd zo een gedenkwaardige dag voor alle 140 aanwezige gasten en vrijwilligers van Avondje-Uit.  

Avondje-Uit viert 10-jarig jubileum met een circus in Best

Komt dat zien, komt dat zien! Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Avondje-Uit komt op vrijdag 16 augustus 2019 een bijzonder circus naar Best: circus Alexander. Er zijn die dag 3 voorstellingen op het evenemententerrein aan de Spinnerstraat. Alle gasten en vrijwilligersvan Avondje-Uit zijn uitgenodigdvoor de 1e voorstelling om 11.00 uur met aansluitend een feestelijk etentje in Prinsenhof. Op de 2e voorstelling om 13.30 zijn mensen van Archipel en de Zonnebloem welkom. Op de 3e voorstelling om 15.30 uur kan iedereen reserveren (bij comité '200 jaar Best') die van circus houdt. Bij Circus Alexander herleven de tijden van weleer: zij presenteren een vrolijke mix van muziek, kostuums, kroonluchters en entertainment uit de jaren 50-60 met bijzondere acrobatiek en clownerie. Houdt u van een intiem, nostalgisch circus? Kom dan naar Circus Alexander!

14 mei 2019: Opwindend Gouden uitje naar draaiorgel- en kermismuseum

Het eerste ‘Gouden uitje’ in 2019 ging op 14 mei was een gezellige, vermakelijke en opwindende dag in het Draaiorgel- en Kermismuseum in Hilvarenbeek. Rondom een dansvloer uit vroegere tijden waren tientallen mooie, kleurrijke en welluidende draaiorgels te bewonderen en te beluisteren; Op op de dansvloer gingen de voejkes van de vloer en waagde menigeen weer eens een fioxtrot of engelse was. We kregen heel wat leuke, interessante en humoristische  verhalen te horen over de orgels en de danszalen waarin ze speelden, zoals over de '14 billekes' ‘s Middags vermaakten we ons kostelijk in het Kermismuseum, waar we genoten van de de kop van jut, de ballengooitent, touwtje trekken, de toekomstvoorspellende handlezer, suikerspin, de poffertjeskraam en een amusante loterij met leuke prijzen.

Carla van Eldijk nieuwe voorzitter van Avondje-Uit per 1-1-2019

Rondom de kerstboom heeft op 1 januari 2019 Carla van Eldijk het voorzittershamer van Avondje-Uit overhandigd gekregen van John Peeters, de oprichter van Avondje-Uit. Inmiddels is het uitgegroeid naar 350 uitjes/jaar, 180 gasten en 105 vrijwilligers. Carla was eerder al 7 jaar voorzitter van de Zonnebloem in Best en vanaf het prille begin vrijwilligster bij Avondje-Uit. John blijft in het bestuur voor de PR. Ook is Margriet Vader toegetreden tot het bestuur en volgt Thea de Baar op als coördinator van de ‘Vrienden van Avondje-Uit’. Met deze bestuurswisselingen ziet Avondje-Uit vol vertrouwen haar 10e jaar tegemoet.

Verrassend Gouden Uitje in Nederweert

Van de 93 mensen die zijn meegegaan met het Gouden Uitje naar Nederweert hebben er vele hun ogen uitgekeken in de orchideeënkwekerij die we bezochten. Zoveel soorten, zoveel kleuren, zoveel vormen. Kweker Rik vertelde hierover een boeiend verhaal. Ook het openluchtmuseum De Eijnderhoof was voor menigeen een verrassing. Hier waren het  deskundige gidsen die ons rondleidden door de tientallen gebouwen en werkplaatsen, de mandenmakerij, het schildersatelier, de klompen en schoenenwerkplaats, de boomstammenzagerij, de plaggenhut, de bijenhouderij en nog veel meer. Je kon er hoepelen, hinkelen en jezelf vooruitduwen op een karretje. En hoe heerlijk was de zelfgebakken  Limburgse vlaai, de aspergesoep, het echte zuurvlees met rodekool en de grootmoeder's rijstepap met rozijnen..... 

Blije verrassingen bij de kerststal in De Vleut

Het was een grote verrassing dat Avondje-Uit in 2017 van het Vleutse kerstsalcomité een checque overhandigd kreeg van € 500 als kerstcadeau. Dat gebeurde tijdens de opening van de Vleutse kerststal op 16 december. Dit bedrag was door de bezoekers van de Vleutse kerststal bijeengebracht, en wel via de muntjes van de 'knikengel' in de kerststal en de vele opgestoken kaatsen in de Mariakapel in dat jaar.
Als tegenprestatie heeft Avondje-Uit aangeboden om mensen die slecht ter been zijn maar toch graag de kerstsallenroute in De Vleut zouden willen bezoeken, rond te rijden in de rikajs. Daarvan werd bijna elke dag gebruik gemaakt. Ook zij konden op deze manier genieten van de vele kerstallen en kerstalletjes die Vleutse mensen eigenhandig in hun tuinen hebben gemaakt. 

Het 2000e uitje uitbundig gevierd op 8 dec. in De Enck

0p 8 december vierde Avondje-Uit een mijlpaal: het 2000e uitje sinds de start in 2009. Het was in de Enck met 7 gasten (Gonny, Bep, Marian, Jo, Sjan, Sjannie en Toon), 2 vrijwilligers (Thea en Monique).en 3 bestuursleden (Helly, Jacqueline en John). Eerst werden Helly en Jacqueline gelauwerd om hun jarenblange inzet en daarna werd ook alle gasten én vrijwilligers royaal in de bloemen gezet. Een enthousiast lachend gezelschap ging op de foto. De voorstelling van de Beatles was ook al geweldig. Er werd uitbundig meegezongen met de Beatle-liedjes – met 'All you need is love' als de absolute topper. Een avond om nooit meer te vergeten.

Gouden Uitje op 24 aug.: zonnige vaartocht rondom Den Bosch

Op 24 augustus hebben 90 mensen van Avondje-Uit meegevaren met het Gouden Uitje rondom 's Hertogenbosch. Op onze party-boot "Jeronimus Bosch" was het puur genieten. We voeren over 4 waterwegen: de Dieze, de Maas, de Zuidwillemsvaart en het nieuw gegraven, pas geopende Maximakanaal. We passeerden 4 sluizen, waarover de schipper uitgebreid vertelde. Voor Mieke, Ria, Hans, Neeltje en Mariet was het hoogtepunt toen zij zelf, de een na de ander, het stuurwiel ter hand mochten nemen en ons behendig door de bochten loodsten. We genoten van de zon, de natuur langs de wateren, de Bossche bollen en nog veel meer, maar vooral van elkaar..... Er is weer heel wat afgebuurt!

Mooie tochten met riksja of duofiets

Er was al een duofiets waarmee u mooie tochten kon makendoor de natuurrijke omgeving van Best. En sinds vorig jaar is er ook een riksja - bijeengebracht door zo'n 100 Bestse mensen via een crowdfunding-actie van Avondje-Uit. Kunt u nog trappen, neem dan de duofiets en anders de riksja. Daar zit u met z;n twee op een royale voorbank en geniet u van alles om uw heen. We hebben 14 prachtige routes uitgestippeld, zoals naar de Heilige Eik, de Spoordionkse watermolen, Herberg de Schutskuilen, kasteel Stapelen in Boxtel en kasteel Henckenshage in Rooi, steeds met een gezellig terrasje onderweg.

Crowdfundig-actie voor riksja bracht € 7500 bijeen

'Aan de oproep om aan de crowdfunding-actie "Een riksja in Best" mee te doen is uitbundig gehoor gegeven. Binnen 14 dagen hadden 54 mensen in Best samen al € 3.500 ingelegd. Daarna werd er nog eens een schepje bovenop gedaan door de Rabbank HGWZ met € 2500 en door de Streekfonds Het Groene Woud met € 1500. Daarmee is het benodigde bedrag voor de riksja ruimschoots bereikt. Op 1 september vindt de openingsrit plaats van de riksja-voor- Best door de burgemeester - met twee door hemzelf uitgekozen gasten. Iedereen die bijgedragen heeft van harte bedankt! . 

  • 1
  • 2

Laatste Nieuwsbrief

Logo Avondje Uit nieuwsbrief Nieuwsbrief 40 - dec. 2019

Bewaren